Rozwój przedsiębiorstwa poprzez wprowadzenie na rynek nowego produktu będącego rezultatem przeprowadzonych prac B+R

Zgłaszający: M. Pelczar Chocolatier Anna Pelczar

Oddanych głosów: 6

W Korczynie koło Krosna przy rynku działa pijalnia i manufaktura czekolady. Wszystkie czekoladowe tabliczki oraz praliny w wielu smakach są robione ręcznie. „Chocolate&Tea of the World” to innowacyjna linia czekolad, która łączy w sobie najwyższą jakość czekolady z aromatycznymi herbatami z całego świata. Takie połączenie to autorska technologia Mirosława Pelczara, właściciela firmy. Seria obejmuje zarówno czekolady gorzkie, jak i mleczne, wzbogacane kawałkami karmelizowanej esencji różnego rodzaju herbat. Wśród propozycji smakowych jest czekolada z japońską herbatą matcha, esencją czarnej herbaty bawarki, esencją herbaty kwiatowej, owocowej, yerba mate oraz zielonej. Dotacja z UE umożliwiła zakup dwóch specjalistycznych urządzeń oraz kilku dodatkowych elementów niezbędnych do produkcji tej innowacyjnej linii czekolad.

Poddziałanie: 1.4.1 Dotacje bezpośrednie
Czas realizacji projektu: 1.02.2018-31.05.2018
Wartość projektu: ok. 243 tys. zł
Wartość dofinansowania z UE: ok. 97,7 tys. zł

Sprawdź maila i potwierdź oddany głos,
również zakładkę SPMA

Już oddałeś głos na podany adres mail.