Budowa przedszkola w Górze Ropczyckiej

Mieszkańcy Góry Ropczyckiej długo wyczekiwali nowego przedszkola. Poprzednie mieściło się w zaadaptowanym mieszkaniu i mogło pomieścić tylko 30 dzieci. A potrzeby były dużo większe. Nowy obiekt zapewnia przestrzeń do zabawy i nauki 109 dzieciom. Budynek jest jasny, przyjazny i funkcjonalny, położony w bezpośrednim sąsiedztwie terenów zielonych. Obiekt posiada pięć w pełni wyposażonych sal edukacyjnych, przystosowanych do potrzeb dzieci z niepełnosprawnościami. Na zewnątrz urządzono kolorowy plac zabaw. W budynku zastosowano nowoczesne rozwiązania technologiczne, m.in. wentylację z możliwością odzysku ciepła na poziomie ok. 85%. Na dachu zamontowano instalację fotowoltaiczną.

Zgłaszający: Gmina Sędziszów Małopolski

Poddziałanie: 6.4.1 Przedszkola

Czas realizacji projektu: 26.01.2016 – 30.03.2018

Wartość projektu: 3 874 992,58 zł

Wysokość dofinansowania z UE: 693 033,41 zł

Głosuj na ten projekt

Sprawdź maila i potwierdź oddany głos.

Już oddałeś głos na podany adres mail.